10. elokuuta 2009

Jekku kainaloon ja pakoon

Saltvikin viikinkimarkkinat heinäkuun lopulla on minulle ollut aina sellainen kesän kohokohta - ulkomaanmatka Suomen sisällä. Matka Ahvenanmaalle kun pitää taittaa laivalla, ja siihen menee aikaa. Paikan päällä ihmiset puhuvat eri kieltä - moniakin kieliä.

Tänä vuonna matkaseurana ei ollut kokonaisuudessaan sama jengi, jonka kanssa aiempina vuosina olen matkassa ollut. Metallican keikka Porissa aiheutti pikkasen katoa... :)

Reissu alkoi rattoisasti ja tiistai-iltana oli mukavasti aikaa suunnitella paikkaa ja katsella naapureidenkin touhuja.
Keskiviikkona loputkin viikingit olivat saapuneet paikalle, ja iltameininki oli sen mukaista. :)


Torstaina paistettiin lettuja minun tätä reissua varten hankkimallani muurikalla. Kyllä tuli hyviä! Letut nautittiin äitini valmistaman omenasiiderimarmeladin, hunajan ja vaniljakiisselin kera! Luksusta.
Muurikka oli muutenkin aivan mahtava ruoanlaittoväline. Jopa tiskeissä säästi, kunnei tarvinnut kuurata pataa puhtaaksi.


Torstain ja perjantain väliselle yölle oli povattu reilua sadetta. Yöllä oli mukava kelliä taljoilla makuupussissa, kun tiesi, että päällä oli vielä pressu, eikä vesi pääsisi kovin helposti telttaan. Aamusella jalka kuitenkin pikkasen kastui ja sen jälkeen iskikin hätä...
Vettä tulikin pikkasen enemmän...

Palokunta imi vedet pois ja jäljelle jäi vain mahtavat ojat, joihin järjestäjät aikovat laittaa salaojat vastaisuuden varalle.


Illalla monesta leiristä kaikui sävelet "...aina voi olla huonommin, aika helvetin paljon huonommin..." ja siihen lisäys: "ei kyllä kovin paljon huonommin... "

Meidän porukka pääsi sisätiloihin nukkumaan, onneksi. Perjantain oli markkinat suljettuna, ja alueelta yritettiin pelastaa kaikki, mitä pelastettavissa oli. Monta kuormaa sepeliä meni parkkipaikoille ja monta paalia pahnoja markkina-alueelle. Lauantaina useimmilla markkinavierailla olikin saappaat jalassa.
Onneksi lauantaina aurinko paistoi ja taljat ja muut kamat saatiin kuivattua.

Näistä markkinoista puhutaan vielä pitkään!

1 kommentti:

Kirjaltaja kirjoitti...

Huh, eipä tunnu nuo toissapäiväiset Turun sateet niin pahoilta näiden kuvien jälkeen :O