17. elokuuta 2009

Kukkakaalin tuoksuinen lankamania


About viikon verran olen ollut ihan lankojen huumaama. Löysin Vapaavalinnasta mahtavaa Novita Puro lankaa. Aivan ihania värejä, ja miten pehmeää! 100% villaa, joka huopuu koneessa. Tein samantien Iltanuotio-sävystä neulakinnasrannekkeet sekä virkatut rannekkeet. Virkatut on tarkoitus vielä heittää koneeseen ja katsoa, mitä tapahtuu.


Aloitin jo nyt jouluun valmistautumisen. Viimeistelyä vailla on parit neulakinnastekniikalla neulatut rannekkeet ja aloitettuna lapaset muutama vuosi sitten kasvivärjätyillä 7 veljestä langoilla. Tarkoitus olisi jouluksi saada useammat parit valmiiksi... :D Hain tänään myös uuden virkkuukoukun, jos vaikka virkkaamaankin innostuisi...


Ja kuten otsikosta voitte lukea, kukkakaali tuoksuu. Nyt on mahtavaa sadonkorjuuaikaa, joka todella pitää käyttää hyväkseen. Tarkoituksena olisi saada pakastin täyteen kaikenmoista namia safkaa talven iloksi. Tosin tämän päivän safka tuskin ehtii pakkaseen asti. Tulossa on kukkakaali-peruna keittoa, joka maustetaan valkosipulilla ja yrttituorejuustolla. Ja siis tietysti, kun minusta on kyse, keitto on tietysti sosekeittoa. :) Viimeviikon porkkanakeitto oli oikeasti keittoa, saa nähdä, miten tänään käy: pysyykö lusikka pystyssä, kannattaako käyttää haarukkaa, vai onko keitto tosiaan keittoa (mikä tarkoittaa, että keittäjän taiotni alkavat parantua!). Pierulisänä heitän keittoon vielä hiukkasen herneitä. Ruisleipääkin löytyy, mutta ehkä pitäydymme vaaleammassa kuitenkin. Ettei tänne vallan pökrää... ;)

2 kommenttia:

Anninen kirjoitti...

Tosi hienot rannekkeet! Tykästyin lankaan kovasti, kun näin hienot tekeleesi livenä. Ihanan pehmeää. :)

Miten sen keiton kanssa kävi? Että seisoiko lusikka..? :D Kasvissosekeitto on kyllä hyvää, sitä voisin minäkin joku päivä innostua keittelemään.

Usvis kirjoitti...

Keitto oli hyvää vielä seuraavanakin päivänä, ja sitä tuli niin paljon, että sitä n nyt myös pakkasessakin. :)
Töiden loputtua viime viikolla iski laiskuus ja nyt en olekaan saanut mitään aikaan... paitsi tuhlannut rahaa ja maannut sohvalla.