19. lokakuuta 2009

Askarteluja ja kuvausta

Viime viikolla päätin vihdoin, että on aika saada markkinaportfolio vihdoi alkuun. Torstaina oli aivan mahtava ilma ja otin kuvia ulkosalla tuotteistani. Tässä muutamia.

Tässä rasia, jonka päällystin ja koristelin. Rasia on tulitikkuaskin kokoinen askartelukaupasta ostettu valmis aski. Siinä ei kuitenkaan ole sitä tulitikkujen raapaisupintaa, eli sitä ei oikein voi sanoa tulitikkuaskiksi. Tein näitä Kirjamessuille viisi kappaletta, kaikki erilaisia. Kyllä niitä ihailtiin ja ideoita taidettiin napata, mutta lieko ollut hinta liian korkea (3,50€). Yksi meni jo kaverille lahjaksi ja sitten tein kummitytölle vielä yhden, jonka sisään tuli pikku kirje.

Tässä on kuva muinaispukuuni kuuluvasta puukosta (tai lähinnä tupesta), jossa on käytetty mokume gane - tekniikka kuviointiin (kahta eri metallia yhdistetty; eli pinta on tuollainen kirjava) sekä pakotettuja kuvioita. Tupessa on myös kolme sammakonräpylää roikkumassa. :)
Lautanauha on melko pitkä vaikka kapea, eikä siinä sinänsä ole mitään kummallista. Olen suunnitellut, että voisin tehdä jonkin vähäsen erikoisemman nauhan tähän puukkoon. Tupessa vain on äärettmän pieni kiinnityskohta, eikä juuri tätä leveämpi nauha mahdu siihen. Vaatii miettimistä.


Tämä kuva on ehkä hiukkasen huono; ei ihan kovin tarkkaan näy mitäkaikkea tuolla on... Mutta tästä ainakin näkee sen, millainen kuvauspaikka minulla oli. :) Kuvassa on äitini tekemiä kynsikkäitä, rannekkeita ja säärystimiä.

Torstaina lopui kamerasta akku kesken kuvaussession ja jouduin jatkamaan vasta perjantaina, koska torstaina painoi kirjansidontakurssi päälle. Perjantain kuvia en näköjään olekaan vielä ladannut koneelle, joten enpä niitä nyt ihan heti tännekään siis laita.

Tässä vielä viime vuoden työväenopiston kalligrafian jatkokurssilla tekemäni kullattu alkukirjain.

Hiukkasen on tullut jotain rännän tapaistakin jo taivaalta, vaikkei kunnon pakkasia olekaan ollut vielä. Viime viikonloppuna (pe-la) oli kalligrafian jatkokurssi italicista ja lauantaiaamuna oli kyllä jo niin liukasta, että hiukan hirvitti aamulla ajella pyörällä. Kurssilla oli mukavaa, oli mahtavaa naureskella naisten kanssa asioille ja opetella erilaisia italicin variaatioita. Kurssi oli aivan liian lyhyt (pe:18-20:15, la:10-15), mutta yhden kortin saimme melkein valmiiksi. Kurssi jatkuu reilun kuukauden päätä ja saimme kotiläksyäkin. Kun vielä saisi aikaiseksi taas aloittaa...

2 kommenttia:

Anninen kirjoitti...

Ihana rasia!! Mistä oot hankkinut/tehnyt tuon kolikkokuvan? Se on aika hauska. :)

Kirjaimesta tuli tosi hyvä! Näin joskus aiemmin suunnitelman tuosta... Piirtelit lehtiä silloin.

Usvis kirjoitti...

Kolikot on sellasesta valmiista tag-arkista, joita saa esmes Presentosta, 1,50€/arkki. Presentossa on muuten kin aivan mieletön kokoelma kaikenlaisia skräppäysarkkeja ja kaikkea hienoa. Mahtava kauppa!