21. marraskuuta 2009

musteessaEilen ja tänään oli taasen Iiris Lyran kalligrafiakurssi. Jatkokurssin loppuosa (kahden viikonlopun mittainen kurssi siis), jossa harjoiteltiin italicin variaatioita. Onneksi eräs kurssilainen oli töistään tuonut vinon pinon paperia, sillä sitä kului todella reilusti! :) Harjoiteltiin sidottua, terävää ja venytettyä italicia, ja eri kokoista: käytettiinpä jopa leveitä puutikkujakin kirjoittamiseen.
Homma oli aika lystiä ja oppi hyvin käyttämään koko kättä, eikä pelkkää rannetta. Tänään tuntui, että sitä ehkä jopa osaa jotain kirjoittaakin. Yllä olevan "kortin" tekstit on kirjoitettu tämän päivän aikana kurssilla (paljon muuta sitten saanutkaan aikaan), eikä niitä ole suuresti muokattukaan photarilla. Kortin alkuperäinen suunnitelma oli hiukkasen erilainen, mutta mitä väliä, tällainen tuli photariversiosta. Tulostin kuvan kahvilla värjäämälleni vesiväripaperille ja vanhensin reunoja. Kuvasta tuli aika makea ja aion skannata senkin vielä - laitan kuvaa sitten tänne. Näistä tulee joulukortteja. toivottavasti ifolor ei vain ryssi niitä, olen kuullut, että vaikka kuva itsessään olisi laadukas ja hyvännäköinen, on joillekin tullut huonoja korttiversioita... saa nähdä, aion kuitenkin kokeilla...

Vähän tämän päivän askarteluintoa laimensi se, että tulostimen muste ei suostunut yhteistyöhön. Kävin täydentämässä tulostimeni mustekasetin paikallisessa musteliikkeessä, mutta jotain oli mennyt vikaan, sillä mustetta ei kasetista ulos tule. Ottaa aika reilusti päähän, koska minulla oli suunnittelmissa tehdä yhtä jos toista viikonlopun aikana, sillä ensi viikonloppuna on jo ensimmäiset myyjäiset. No, Kultsi lupasi tulla maanantaina muste-äijän luo kovistelemaan.

2 kommenttia:

Anninen kirjoitti...

Tämä on NIIN ihana! :) Tykkään tyylistäsi. Tuo pieni teksti on aivan upeaa! Nopeasti katsottuna näyttää ensin vain koristereunalta, mutta paljastuukin sitten tekstiksi.

Usvis kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Tykkään kyllä itsekin tästä,tuli ihan yllättävän hyvännäköinen. :)
Harmittaa vaan tosissaan, että ne ifolorin kortit piti mennä säheltämään sillä tavalla, että niistä tuli ihan mini kuvia niihin kortteihin.