14. tammikuuta 2010

lahjoja ja maisemia
Vihdoin pientä päivitystä tähänkin blogiin. Kuvineen kaikkineen
Yläkuvassa on lähes kolmivuotiaalle kummitytölleni tekemäni pupujussi. 
Pupu on virkattu puuvillalangasta ihan oman pääni mukaan. Takki on Purolankaa. Kovasti pupujussikalle oli tarkoitus tehdä ihan oikeia arsenaali noita vaatteita, mutta todellisuus on karu...

Maisemat ovat olleet aivan tajuttoman kauniita ihan joulukuun alkupäivistä asti. Tämä kuva on auton ikkunan läpi, kun olimme vanhempieni luona ja matkalla joulumarkkinoille.


 
Vanhemmillani on pieni lammikko pihassa ja sen pintaan oli muodostunut todella kaunista jäätaidetta. 
Ihan kuin höyheniä!


Tässä meidän pikkuinen joulukuusemme, sen alla äitini tekemät nimipiparit ja veljen vaimon tekemiä suklaita sekä joulukortteja, joista suurin osa oli itse tehtyjä! :D

 Askartelin joulukuusen koristeet ihan itse; tein piparisydämiä ja niihin tuollaisesta kauniista pitsinauhasta (osassa oli hopeanauhaa) rusetit. Kissamme olivat kovasti innoissaan näistä koristeista - sydämiä maisteltiin melko ahkeraan, vaikka yritin hiuslakkakerroksellakin saada pipareita rauhoitettua. 

Löysin Pirkan joulunikseistä oivallisen vinkin. Sipsipussin kun kääntää ja pesee, saa siitä todella kauniita lahjapaketteja. Tunnetusti me olemme varsinaisia sipsihiiriä, joten sipsipussien hankkiminen ei ollut minkäälainen ongelma - päinvastoin! Ja paketeista tulikin kauniita. Äitini itseasiassa väkersi sipsipusseista jo pannualusenkin; vähän enemmän minun tyyliäni, kuin ne kahvipussipannunaluset, vaikka sipsipusseja käyttämällä alusesta ei tullutkaan niin jämäkkää. :)


Vaikka olen asunut Turussa nyt kohta kymmenen vuotta, en ole kertaakaan jaksanut/saanut aikaiseksi mennä kuuntelemaan joulurauhan julistusta livenä. Tuntuu turhalta herätä jouluaattona sitä varten ajoissa ja pakkautua täyteen ahdetulle Suurtorille kuuntelemaan kymmenen minuutin puhe, josta luultavimmin ei kuule yhtään mitään. 
Aattoaamu on niin paljon mukavampi viettää rauhassa kotosalla. Julistus on kuitenkin must katosa telkasta. 

Olin aaton aattona tuuraamassa täällä ja otin kuvan kun julistuksen puitteita kasattiin. :)


 Ja lopuksi vielä yksi nätti maisema kuva tuolta "omalta kalliolta"... 


3 kommenttia:

Usvis kirjoitti...

Niin, ja siihen kuuseen noiden pipareiden lisäksi tein männynkäpykoristeita: sidoin narun käpyyn ja suihkutin siihen tekolunta.
Kuusessa oli myös muutama paperinen koriste, joita en vain yksinkertaisesti ehtinyt tehdä enempää. Idea oli uusimmasta Ihana-lehdestä: paperisisa sivuja, jotka rei'itettiin ja liitettiin yhteen virkkaamalla lankaa paperin reunoille. Itse käytin liukuvärjättyä puuvillaista kirjonta(?)lankaa. Liimasin sydänkuviot vielä molemmin puolin koristeeksi.

Anninen kirjoitti...

Vau, hienoja kuvia ja juttuja! Tuo pupu on mieletön, niin suloinen ja siististi tehty.

Ihan samaa ollaan mietitty tuosta joulurauhanjulistuksesta. Ei millään huvita lähteä keskustaan, etsiä parkkipaikkaa ja koittaa mahtua ihmisjoukkoon, kun voi pötköttää kotona pyjama päällä. Ja sitäpaitsi telkkarista tulee Lumiukko, joka on pakko nähdä joka joulu. :D

Ja kiitos joulupaketista, joka oli loistava sekä sisältä että ulkoa! :)

Usvis kirjoitti...

Joo, lumiukko on ihan joulun MUST! Hyvä, että paketti miellytti. Toivoin, ettet ollut hommannut niitä vielä. :)