6. huhtikuuta 2010

Pääsiäiskokkailuja


Mä en todellakaan ole mikään kokki, mutta ei ruoanlaitto mitään myrkkyä ole. Koska muutto lähestyy, pitää koittaa tyhjentää pakastinta (ja olis se ihan kiva saada vaihteeksi sulatettuakin). Viime kesä oli pitkästä aikaa hyvä mustikkakesä ja vaikka itsellä mustikoiden poimiminen jäikin vähiin, äidin pakkasesta olen saanut täydennystä. Jei Äiti. Näitä mustikoita minä sitten pääsiäisvierailleni käytin mustikkapiirakkaan. Koska en itse muista yhtään leivontaohjetta ulkoa ja olin jo pakannut kaikki ohjeeni, kaivoin netistä piirakan ohjeen. Se olikin mitä mainioin juttu, sillä tämä osoittautui helmeksi. Resepti on kotikokki.net sivulta.


Ensimmäiseen piirakkaan käytin jääkaappiin jääneiden tuorejuustojen jämät. Oli maustamatonta ja vaniljanmakuista. Molempia jotakuinkin puolikas purkkia. Lisäsin myös tujauksen Cointreauta. Tuli aivan Tajuttoman Hyvää, vaikka hiukkasen pehmeäksi jäikin. Piirakka piti olla lauantai-illaksi, mutta koska tein sen jo perjantaina, eihän se kestänyt... :) Lauantaina siis tein toisen. Siihen käytin kermaviiliä, kuten ohjeessa sanottiin, mutta Cointreausta en luopunut.


Piirakasta tuli hiukkasen eri näköinen, mutta melkein yhtä hyvää se oli. Ensi kerralla aion kyllä silti käyttää tuorejuustoa mustikkapiirakkaan, ja tätä ohjetta ei parane mennä hukkaamaan muutossa. Onneksi se on nyt tallennettu tänne ja osoite löytyy linkistä.

Ja koska oli pääsiäinen ja sain Ystävältäni aiemmin mitä mainiointa pashaa, piti sitä koittaa itsekin tehdä. Kaivoin siis senkin ohjeen netistä, ja koska niitä vieraita oli tulossa, tein heti kaksinkertaisen annoksen. En tietenkään ollut muistanut ostaa sitruunoita enkä kuivahedelmiä, mutta Cointreau tuntui sopivan tähänkin. Rusinoista luovuin ihan suosiolla. 
Ohje oli resetivihko.net:stä.
Koristelin pashan valkoherukoilla, jotka ovat vanhempien puutarhasta. Pasha tuntui aika hyvältä, mutta ensi kerralla kokeilen tehdä pashan pienemmissä erissä, jotta neste lähtisi vähän paremmin.

3 kommenttia:

Usvis kirjoitti...

Niin joo, pashaan laitoin kaksinkertaisesti kermaa kuin mitä ohjeessa sanotaan (sen pöllein jostain toisesta ohjeesta). Ehkä pitäis kokeilla myös vähemmällä kermalla...

Anninen kirjoitti...

Mustikkapiirakka on kyllä pop! Sitä voi säveltää oman mielen mukaan ja yleensä onnistuukin ihan hyvin.

Meiltä tosin mustikat loppuivat jo ajat sitten... :/ No, ei kauaa kestä, niin tulee kesä ja uudet marjat.

Hilla kirjoitti...

Noi valkoherukat on aika sadunomaisen näköisiä! Hieno! :D