25. toukokuuta 2010

Tupaantuliaiset


Todellakin, heti risteilyn jälkeen ei mitään lepoa tunnettu, vaan aloin saman tien järjestellä kämppää tupaantuliaisia varten. Olimme kutsuneet melkoisesti vieraita, mutta varmistuneita tulijoita ei ollut vielä moniakaan. Facebookin kautta kutsutuista 11 oli ilmoittanut tulevansa, 17 että saattavat tulla. Ja sitten olivat vielä heidän kumppaninsa. Ruokittavien määrä oli siis mysteeri...


 Keskiviikkona olin jo leiponut kaurakeksejä. Ohje ei ollut se paras mahdollinen, se oli hukassa. Näiden kanssa sähläsin aika paljon - ensimmäiset paloivat pohjasta, mutta pinnasta jäivät vähän raaoiksi, ja loput ovat enemmän tai vähemmän ruskeita. Mutta hyviltä ne silti maistuivat!
Keskiviikkona tein valmiiksi myös lehtitaikina kierteet, jotka on täytetty tuorejuusto-paprikaseoksella. Nämä ovat joka juhlien hitti!


Keskiviikkona tein myös pohjan maustekakkuun. Senkin kanssa hiukan kämmäilin - otin sen liian aikaisin uunista ja sehän oli sisältä ihan valuvaista. Kun koitin saada heti kuumana sitä irti vuoasta, huomasin valuvan sisällyksen ja kippasin koko komeuden takaisin uuniin. No, tämän jälkeen kakku ei meinannutkaan lähteä millään irti vuoasta, ja onnistuin samaan aikamoisia kolosia kakun pintaa. Mutta kaikki korjaantui kuorrutteella. Vasta kuorruttamisvaiheessa tajusin, että tämä kakku olisi ollut paras tehdä ihan tavallisella pyöreällä muotilla. Ja itseasiassa ihan tavallisella porkkanakakun ohjeella, tämä ei ollut niin hyvä, kuin kuvittelin. En tiedä, mistä ohjeen olen joskus kirjoittanut...
Laivalta ostettuja sitruunalakupatukoita (mun lemppareita) sitten pilkoin ja koristelin niillä kakun. Oli aika nätti, vaikkei maku ollutkaan ihan priima. 


Mutta jos kakun maku ei ollutkaan parhainta, niin tämä piiras kyllä oli. Juustoinen parsakaali-sipulipiiras, jonka kehittelin ihan itse. Pohja oli valmis piirakkapohja ja keitetyn parsakaalin ja paistetun sipulin lisäksi piirakkaan tuli sulatejuustoa, kermaviiliä, kananmunaa, fetajuustoa, emmentalia, tuorejuustoa, aurajuustoa ja ripaukset mausteita. 
Minä tykkäsin! 


Porukkaa oli sitten loppujen lopuksi melkein 20 henkeä käymässä. Booli oli vihreää ja siinä oli laivalta tuotua valkoviiniä, 7up:ia ja päärynämehua. Sekä tilkka avokin laivalta tuomaa Xante päärynäkonjakkilikööriä. Booli oli siis vihreää ja todella hyvää!

Ei kommentteja: