3. elokuuta 2010

Matka Kokemäelle

Jep, viikonloppuna käväisin vanhempieni luona, ja veljeni perheineen oli käymässä myös. Näin siis vihdoin pienen sukulaistyttösen! Ikää nyt pikkasen reilu 1 kuukausi! Ja heti tietenkin tädin syliin. On kyllä niin suloinen pikku ruususuu. Kuukauden päästä kastejuhla. 
Veljeni kissa Sulo piti huolen, ettei jäänyt vauvan varjoon... Viimeisenä kiitoksena oli pissat vanhempieni sängyssä.

Ja juuri tämä oli se viikonloppu, kun Kokemäelle pystytettiin Keopsin pyramidi Jellona- wc-paperista. 13,4 metrisen pyramidin sisään mahtui kuulemma 500 ihmistä, mutta ei sitä ihn niin montaa tainnut käydä edes katsomassa... Ei ainakaan kerralla. Joku pariskunta meni lauantaiaamulla siellä naimisiinkin. Hmm.. hulluja löytyy moneen lähtöön. 
Jep, Janne Kataja ja joku hölmö hammaslääkärivitsi. Vierellään Lasse Viren ja "Keopsin pyramidin Kleopatra" pitsi-missi (pissi-missi) Blaa-Blaablaa (googlatkaa itse, mikä sen nimi oli. Ei osannut juuri kuin hymyillä nätisti).

Äiti vinkkasi nukketalojuttuja löytyvän jostain vanhoista Käsityölehdistä, ja niin löytyikin. Tämä Pikku-Rauhala meni joululahjatoiveeksi isälle, joka epäili sen olevan hiukan liian vaikea... Kirvesmiehelle? Pöh. Toiveena oli, että saan itse maalata ja tuunata pinnat. Saa nähdä.

Tänään aamu alkoi oikein mukavasti ja jatkui siihen asti, kunnes avasin postin. Oli pari kirjettä KELA:lta. Toisessa työmarkkinatukilaput, jee, päätös oli vihdoin tehty. Sitten avasin toisen. Jep. Päätös todellakin oli tehty. Puolison tulot vaikuttaa aika kivasti. Saan sitten pikkasen reilut 7€/pvä. Jepjep.
"Työmarkkinatukenne määrää on vähennetty, koska tarvehankinnassa vahvistetut tulonne ylittävät työttömyysturvalain mukaisen tulorajan 848,00 euroa kuukaudessa."
Miten kaksi ihmistä elää vajaalla 900 eurolla, jos siitä vajaa 700 menee jo vuokraan? No, jokaisen oma velvollisuus lienee itsensä elättäminen, ja Suomessa hommat on vielä aika hyvällä tolalla, kun tukia yleensä tulee. Mutta silti. Mä en voi sietää sitä, että avokin pitää maksaa AIVAN KAIKKI ja mä joudun ruinaamaan häneltä rahaa. Toki, tässä vaiheessa puolet ruudun takana olevista ihmisistä tuhahtaa ja mutisee "Hanki töitä!". Voi, kun se olisikin niin helppoa.

Ei kommentteja: