15. marraskuuta 2011

Teepannukurssilla tein ruman pannun

Minulla on oma teepannu, se on hankittu parilla eurolla kirppikseltä. Ihan kiva se on, ja siihen mahtuu neljä kuppia teetä. Olen pitkään haaveillut sammakkopannusta. Tilasinkin sellaisen Tuulenpesän Pialta, mutta kun Jonnalla oli teepannukurssi, päätin, että teen itse itselleni sammakkopannun. Ja kuinkas sitten kävikään...Aloitimme muokkaamalla pannunpuolikkaat.

Ja yhdistämällä ne. Pientä läiskyttämistä, että saatiin pannuista halutun muotoiset...

Tehtiin nokka ja yhdistettiin se pannuun (tehtiin tietty reikä, että sitä teetäkin saa kaadettua tuolta).


Tässä vaiheessa aloitin sammakkomaisuuden lisäilyn pannuun. Olin alunperin suunnitellut hiukan jotain erilaista, mutta päätin mennä intuitiolla.

Tässä vaiheessa näyttää vielä ihan ok:lta, vaikka jalat on ihan karseet (aika alkoi loppua kesken) ja pää näyttää enemmänkin Ice Agen oravalta... Olis ehkä pitänyt tehdäkin tälle häntä noiden jalkojen sijaan.

Yläkuvassa vielä savena, alakuvassa juuri uunista tulleena.


Sitten alettiinkin lasittamaan. Sisälle laitettiin elintarvikelasitetta, joka on siis kirkasta lasitettuna. Olisi ollut parempi, jos olisin laittanut tätä ihan kokonaan ympäriinsä koko pannun...

Vaan ei, laitoin vihreää lasitetta ja hiukkasen ruskeita nyppylöitä. Ajattelin, että mikäs, ei tämä tästä kovin paljon enempää pilalle voi mennä...

Lasite ei ollut erityisen tasaisesti pinnalla ja koska alla oli pinkkiä korkkisavea, se tuli aika ikävästi poltossa esille:Ei auta. Ruma tuli. Saanhan minä Pialta sammakkopannun, mutta kyllä itsetehty on aina itsetehty. Menen uudelle kurssille keväällä.

Ei kommentteja: