5. joulukuuta 2011

Tampereen kädentaitomessut 2011

aamuaurinko bussin ikkunasta matkalla messuille
Viime vuonna minulta jäi Tampereen kädentaitomessut välistä ja tämä vuonna halusin jälleen mukaan. Parin vuoden takaisesta viisastuneena (silloin mukana oli avopuolisoni) lähdin matkaan yksin.Olin pakannut mukaan eväitä ja jonkin verran rahaa. Reissu oli Diabetesyhdistyksen järjestämä. Muut matkaan lähteneet olivat "jonkin verran" enemmän elämää nähneitä, kuin minä... Innostus meinasi muuttua ärtymykseksi jo siinä vaiheessa kun keskusteltiin, milloinka sitä takaisinpäin lähdetään. Onneksi saimme sovittua kotiinpaluun sen verran myöheiseksi, että olin varma, että ehdin kiertämään tarpeeksi. Aloitin C-hallista, koska hyvin suuri osa niistä näytteilleasettajista, jotka tahdoin nähdä, olivat juuri tässä hallissa. Jo ensimmäisten osastojen kohdalla iski himo. En ihan tarkalleen muista, missä vaiheessa aloin todella pohtia rahankäyttöäni, mutta sain sentään kaikki ennakkotilaukset maksettua... :) Joo, paljon oli kivaa, kuten esimerkiksi tämä lapin nainen, jolla oli itsetekemiään runpuja. AIvan mielettömän kauniita. Kaikki aiheet olivat luonnosta, vanhoista tarinoista tai mielleyhtymistä. Kaikilla rummuilla oli oma tarinansa. Ihastuin tuohon karhu-rumpuun. Sillä taisi olla hintaa 500€ ja se kuvasti neljää karhua eri maailmankolkissa. 
Ellin saamelaisrummut ja -käsityöt, Pyhätunturi
elli(at)saamelaisrummut.net.Tein Nukkekodille ja lelulle ennakkotilauksen jo ennen messuja ja tällaista ihanuutta sieltä sain. Valitettavasti heidän pöytänsä oli sunnuntaina jo melkein tyhjä, ja harmittaa, kun näin mitä kaikkea siellä oli perjantaina ollut...
Sain kuitenkin sorvattuja kepukoita, saappaat, pieniä lasipurkkeja sekä 0,4 virkkuukoukun. Vasemmalla puolella on toinen ennakkotilaus, Helmien talosta kännykkälenkkejä ja hiukkasen helmiä.

Helmien talosta ja Nukkekodista ja lelusta tehdyt ennakkotilaukset
 Ja koska kaikki muut ovat kokeilleet kool-aideja jo vaikka miten monta kertaa, minulta se(kin) on vielä tekemättä. Nyt ostin kolme pussia väriainetta, joten pakko päästä kokeilemaan... Löysin pussit muksuaitan (www.muksuaitta.net) osastolta, josta ostin myös kasvivärjättyä puuvillalankaa.

Klemmarikellarista (www.klemmarikellari.fi) löysin kivoja isoja sydännuppineuloja ja Raiiolaisen sisustusliike Lumillan (www.lumilla.fi) osastolta kivan kissamerkin. Kauhavan kangasaitalta taisin ostaa nuo heijastinnauhat.

Jostain kivasta kangaspuodista löysin nukkekotikangasta ja toisaalta hauskoja kangasmerkkejä. lenkkejä ja nauhaa Sysimetsän ( http://www.sysimetsansyysmarkkinat.blogspot.com/) osastolta. 


Oisko ollut Novitan osasto, josta sai ihan ilmaiseksi banbuiset ohuet puikot. Hauska kutova kissa on peikonpojan/beloved:n (www.beloved.fi) osastolta.


 Löysin myös lisää sammakkoja, Onnelasta Hellusammakon. Kuva seuraavassa postauksessa, jossa toinenkin saamani sammakko.

Muuta kivaa löytyi näiltä:
Hauskoja huovutusjuttuja: Sisustus- ja lahjatuotteiden nettiputiikki MinDeco, Pöljä www.mindeco.fi
Romanttisia vaatteita: Carla country cottage: www.carla.fi
Huovutettuja eläinkäsinukkeja: Pienet Oranssit
Ihania hopeakoruja: koru- ja Taidepaja Hopeasiipi Anu Kirkinen, www.hopeasiipi.com + myymälä Villiluumu (www.villiluumu.com) johon pitää joskus vielä päästä poikkeamaan. Heillä on ollut minunkin kissojani myynnissä.
Huovutettu kettukännykkäpidike: Eija Pirttilahti: www.sammallammas.fi
Yksilöllisiä tuotteita kierrätystekstiileistä: Re-Do: www.re-do.fi
Ihania kortteja, kalentereita ja vaikka mitä ihanilla kuvituksilla: Ideri, Heli Pukki. www.ideri.fi
Ihania fantasiahenkisiä neuleasuja Mai Niemi: Mai Niemi Design House: www.mainiemi.com
Hauskoja pennikorviksia ja muuta: Design Laurase; www.laurase.com
Käsityöpaja Kivitasku Mella Nousiainen: www.kivitasku.com
Dinosaurus/lohikäärmekeramiikkii: Ritva tuominen, Helsinki
Maarit Kontiainen: www.maaritkontiainen.fi
Kaiken näköisiä washi teippejä...teippitarha.fi
Silmu keramiikkaa, Silja Mustaparta: www.silmukeramiikka.com
Kranssitarvikkeiden erikoisliike netissä: kranssit.fi
Zyri Frost, Kirsi Lehtosaari: www.zyrifrost.com
Mailikki, Pikku Putiikit/Maila Väänänen: www.mailikki.com
Kuvittaja Pia Westerholm
Kauniita keraamisia kynttiläalustoja ym: Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy, Mikkeli: www.prhandicrafts.fi
en tarkalleen muista mitä muuta tässä osastossa oli, mutta käyntikortit oli ainakin kauniit: Sari Haapa: www.sari.haapa.fi
Ja sitten vielä succaplokki accessories: www.succaplokki.com, joka yllätyksekseni oli entisen luokkakaverini firma! Tuotteet on hauskoja ja paljon huomiota saaneita. Kannattaa käydä tutustumassa kaikki neulojat!

Osaava nainen- messuilta Turusta oli jäänyt käteen seuraavat käyntikortit:
Sodashop design, lasia rakkaudella: www.sodashopdesign.fi
Korumetsä, Anna Karppinen: www.korumetsa.net
Viikuna, uniikit keraamiset kaulakorut: www.viikuna.fi
Amber soap luonnonsaippuat; kauneuspilkku Teea Rousku: www.kauneuspilkku.net

Ei kommentteja: