14. elokuuta 2010

Tästä se lähtee: nukkekotiharrastus.

Sain vihdoin haettua vanhemmiltani isäni parisenkymmentä vuotta sitten minulle rakentaman nukkekodin. Jonkin verran sillä muistaakseni leikin pienenä, mutten suuremmin tainnut vielä silloin innostua.


Nukkekotia on säilytetty vanhassa kanalarakennuksessa, jonne hiirilläkin on pääsy... Äiti oli pessyt talon, mutta kyllä se silti tuoksui: Kissat olivat siitä kovin kiinnostuneita!


Talo ei missään parhaimmassa kunnossa ollut:
 
 
Kaikkein hauskimmat yksityiskohdat olivat mielestäni hiirensyömät ikkunat. :) 

 
Lähdin liikkeelle lattiasta. Revin muovimatot ja kaikki niiden alustat irti.
(Tämä innostus tuli viikko sitten lauantaina, kun tulimme kaupasta ja avokki lähti töihin. Minun olisi pitänyt valmistautua ystäväni läksiäisjuhliin, mutta unohduin jynssäämään nukketalon lattiaa. Uunissa ollut pizzakin unohtui:
Olin vain vähäsen myöhässä läksiäisistä, mutta pizzaa en toista saanut... Onneksi bileissä oli hyvät tarjoilut).


Nukkekoti joutui hetkisen odottamaan kunnon työkaluja ja väkersin sillä välin miniviikinkiteltan. Parempia kuvia ei tällä hetkellä ole, eikä tuosta paljon osaa arvioida mittaakaan... Tästä varmasti tulee parempia kuvia tulevaisuudessa. Kuvassa olevat tomaatit ovat ihan oikeita!

Tässä kohtaa olen saanut hankittua kunnon hinkkauslastan, maalisudin ja maalia. Lattiat ovat melko puhtaaksi hinkatut, en jaksanut välittää vaikka ne eivät ihan puhtaat olekaan, koska tarkoitus on tehdä siihen lautalattia, eli vanha menee kuitenkin peittoon. Seinistä on reivitty vanhat tapetit, ja maalattuja seiniä on hieman karhennettu hiekkapaperilla.

Talon vanhan lastenhuoneen kangastapetti antoi idean nukketalon uudeksi lookiksi. Kaivoin netistä vielä muutamia kuvia... Eli jotain tudor-tyylistä, mutta ei ihan liian puritaanisella otteella. Tässä nukketalossa ei taida mittasuhteetkaan olla ihan kohdillaan, joten talosta tulee sellainen, kuin siitä tulee. :)

Talo ensimmäisen maalauskerran jälkeen:

Ja vielä lopuksi kuva niistä tomaateista kun ne ovat vielä kiinni tomaattipuskassa... :)

6 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Hii, hienoa että olet päässyt vauhtiin! Hieno tuosta varmasti vielä tulee :) Ihana tuo kangastapetti mikä siellä oli <3 Viikkaritelttakin on magea! :)

Lunisia kirjoitti...

Ihana ajan patinoima nukkekodinrötiskö, jään innolla oottaan että mitä kivaa siittä kehkeytyy, samoin ku viikinkiteltasta. Tää mania on tarttuvaa sorttia. 8)

Mua vähä pelottaa että missähän kunnossa mun vanaha nukkekoti mahtaa olla, se ku on muistaakseni leikkimökin lattialla niin hiiret varmasti on pitäny hurjia pileitä siellä...

Nana kirjoitti...

OMG, miniviikinkejä! Se lautanauha oli myös aivan parhautta! Arvostan.

Päivi R. kirjoitti...

Eläköön! Maailman ihaninta on päästä alkuun! Leikitään joskus yhdessä?

Usvis kirjoitti...

Juu, pitää leikkiä yhdessä. Essi jo jossain mainitsi massailuista, että vois niitä väkertää yhdessäkin. Mulla vaan aika on vähän kortilla (niinkuin ei muilla), mutta ehkä tää tästä lähtee... :)

anja kirjoitti...

Hienosti ovat hiiret viihtyneet talossasi, joten eiköhän siellä tule nukkekoti-ihmisetkin viihtymään, kunhan talosi edistyy. Sitä odotellessa...