2. syyskuuta 2010

Turku-Helsinki-Porvoo-Loviisa-Turku


Elokuun puolessa välissä avokki sai kolmen päivän vapaan ja me lähdimme Helsinkiin. Kuten jo aiemminkin kerroin, reissua odotettiin kuin kuuta nousevaa (minä ainakin). Paljon oli suunnitelmissa kolmelle päivälle, kaikkein tärkeimpänä retki Korkeasaareen. En ole aikuisiällä käynyt kertaakaan Korkeasaaressa, mutta suunnitellut sinne menemistä jo kymmenen vuotta, joten nyt oli jo aika!

Kosva avokillani oli sunnuntainayövuoro, emme voineet lähteä ihan niin aikaisin, kuin olin ajatellut. Onnistuimme suhauttamaan kehä kolmoselle sopivasti ruuhka-aikaan. Lähellä oli, ettei hermot mennyt - molemmilla. Pääsimme kuitenkin Kontulaan, jossa ystäväpariskuntamme asuu. He ystävällisesti majoittivat meidät, vaikkemme juurikaan ehtineet aikaa yhdessä viettää.

Avokkini kammo
Ihania katumaalauksia

Pilkkumekkoni <3
Oli ihan pakko itsekin, kun kaikki muutkin...
Kiertelimme Helsinkiä ja löysin Morticiasta ihanan pilkkumekon. Ja Sinelliin oli ihan pakko päästä (vaikka olis tullut halvemmaksi olla menemättä...).
Millikan
Venny
Ystäväpariskuntamme kissat olivat hiukan ujomman sorttisia. Millikan oli hukan hermoheikko ja jähmettyi, jos sitä katsoi. Mutta karvalelun kanssa sitä sai huiputettua sentään leikkimään, vaikka se koko ajan varoi tulemasta liian lähelle. Venny oli muutoin vain tietoinen vieraista ja siitä, ettei meidän olisi kuulunut olla siellä.

Tiistaina menimme Korkeasaareen, siitä ihan kokonaan oman päivitys! Illalla ehdimme vielä tavata avokin vanhaa työkaveria ja käydä Pizza Raxissa. Mietimme pariin kertaan Raxiin menoa, koska meillä oli vielä muistissa Turun Raxissa käynti viime vuodelta. Mutta täällä ruoka oli todella hyvää ja tuoretta!

Keskiviikkoaamuna lähdimme kohti Loviisaa, mutta poikkesimme matkalla Porvoossa:

Lelukauppa Riimikosta löytyi kaikkea kivaa nukkekotiin! Ostin pikkuisen korin, kahvipannusetin, kattila/paistinpannusetin, kakkuvuokia ja pienen ämpärin. Ostin myös yhdestä antiikkiliikkeestä tuollaisen vanhan siiviläsysteemin... ihan tulevaisuuden varalle. Kyllä siitä jotain syntyy.

Kilisevä kännykkäsammakko

Porvoosta löytyi myös tällainen huippusöpö kännykkäkoru. Sammakko pitää aikamoista kilinää. Saa nähdä, kauanko annan sen riippua kännykässä... se ei lakkaa kilisemästä ollenkaan!

Ja vielä ennen Loviisaa vastaan tuli Noark Pienoismallimaailma keskellä ei-mitään. Pääsymaksu oli 7€/hlö, mutta päätimme kuitenkin käydä tsekkaamassa. Aluksi olimme vähän pettyneitä, sitten huvittuneita ja loppujen lopuksi hieman hämmentyneitä. No, tuli käytyä...


Insuliiniruiskuja ohjuksina. Näille revettiin.


Ja matka jatkui. Minä jossain vaiheessa hiukan torkahdinkin, kun avokki ajoi Porvoo-Loviisa välin. Loviisassa suuntasimme avokkinen veljen luo ja hän kierrätti meidät Loviisan linnoituksen raunioilla. Vähän jo tuntui jaloissa, kun edellisenä päivänä olimme kierrelleet Korkeasaarta ja Helsinkiä ympäriinsä. Mutta sisulla tästäkin selvittiin, ja kuvia tuli räpsittyä:

Hobittikoloja?
Rakastan puita, varsinkin just
tällaisia kelottuneita mörköjä.

Linnoituksen kiviseinää - kaunista pintaa
Jokimörkö? Hiisi? Näkki?
Linnakkeen kolo
Palanutta puuta - taas kaunista pintaa
 
Rakastan myös portaita.
Paitsi kammoan portaiden kulkemista alaspäin.
Raunioiden jälkeen kävimme syömässä Saltbodan Laivasillalla, ja siellä oli myös näyttely, jossa oli esillä kissamaalauksia (lisään taiteilijan nimen, kun löydän sen jostain). 

Taiteilija selvästi tuntee kissat
 
Kiertelimme vielä vanhan kaupungin puutalojen keskellä ja tunnelmoimme, miten hienoa olisi asua vaikka yllä olevassa talossa (joka muuten ihan oikeasti oli myynnissä!). 

Kaiken tämän jälkeen lähdimme kohti "ponitallia" ja ystäväpariskuntamme kotia. Matkan piti olla helppo, mutta onnistuimme eksymään useampaan kertaan. Kaiken lisäksi ajoin sen peltopyyn (tms) kuoliaaksi ja olin siitä monta päivää surullinen. Mutta lopulta, useiden soittojen ja kiukkuilujen jälkeen istuimme ystäviemme keittiön pöydän äärellä. 

 

Siis sen jälkeen, kun olimme kurkkineet kauniin mökin nurkat ja moikanneet kissat.

Steevi
Skuutti
Kotimatka moottoritiellä oli melkoisen jännittävä kokemus; 120km/h, pilkkosen pimeää, lyhyillä valoilla (välillä kykeni käyttämään pitkiä, kun ei ollut vastaantulijoita tai edessä ketään). Yksi myyrä meinasi vipeltää alle, mutta jäi onneksi pyörien väliin ja selvisi! Kotona olimme keskiyön jälkeen - väsyneinä, mutta tyytyväisinä.

Hankinnat: erilaisia käyntikortteja ja esitteitä ihaniin paikkoihin,
Sinellin askartelumateriaaleja, Korkeasaaren kamaa, nukkekotijuttuja...

Ei kommentteja: