20. maaliskuuta 2013

Neulakinnaspipoa ja sukkaa on pukannut

Tämä pipo valmistui jo viime vuoden puolella ja olen ahkerasti käyttänyt sitä tämän talven. Avokille tein harmaan, jossa korvaläpät ovat neulattu viimeiseksi, ei työn edetessä niinkuin tässä. Ja edelleen, blogger kääntää kuvat miten sattuu.
Kasvivärjättyä villaa, reunassa luonnonruskea raita. Kukka virkattu.

Tilauksena pitkävartiset sukat, joista ei ole tämän parempaa kuvaa...
 Vaikka sukat olivat lähes polviin, riitti 100g vyyhti kuusenkävyillä
värjättyä lankaa. 

 Tilauksesta sukat, joissa käytin Pirtin kehräämön uutta neulakinnaslankaa.

 Langassa kierre on eri suuntaan, kuin tavallisessa langassa. Aloittelevalle neulakinnastelijalle varmasti hyvä juttu, itse olen jo hyvin tottunut peruskierteeseen. Lanka oli mukavan pehmoista ja sitä oli kiva neulata. Näihin sukkiin ei yksi vyyhti riittänyt.

kantapään ompelu

ompelusauma jalan alla

Aiemmin olen aina tehnyt sukat "lapasmallilla", eli jättänyt kantapään kohdalle aukon, johon neulaan myöhemmin kantapään. Näihin sukkiin kokeilin tehdä kantapään ennakkoon ja ommella sen kiinni varvasosaan ennen nilkan neulaamista.

Saumaa ei huomaa ollenkaan ja vain toisessa sukassa se hiukan tuntui. Olin ilmeisesti viimeistelyssä kiristänyt langan liian kireälle. Lankaa säästääkseni en katkaissut mitään lankoja, vaan neulasin niin pitkään niillä, kuin mahdollista. Yhdistämiskohdassa tämä tarkoitti, että jonkin matkaa mentiin kahdella päällä.


Ei kommentteja: