22. heinäkuuta 2013

Jotain hyvää lääkäriltä

Tänään oli TYKS:llä diabeteslääkäri. Pelkäsin jo etukäteen hiukan, että mitä tunteita taas laukaistaan. Yleensä mulla on tosi p***a olo D-hoitaja ja -lääkäriaikojen jälkeen. Osaavat mahtavasti latiskaa kaiken motivaation, mitä omahoitoon vielä jaksaa laittaa. Tällä kertaa kävi toisin. Lääkäri oli todella mukava ja kannustava. Kertoi ja antoi vinkkejäkin. Edes siitä ei sanonut, kun omaseurantavihko oli aika tyhjä parilta viikolta, kannusti kirjaamaan parimittauksia, jotta hoitoa voidaan helpommin tehostaa.

Kerroin myös kivuista oikeassa lonkassa, ja lääkäri tutki lonkkaa. Kyllä, kipeä oli. Vedet kihahti silmiin, niin kipeästi vihlaisi tohtorin tutkinta. En tarkemmin enää muista, mikä ihme nivelpussintulehdus se oli, mutta terveyskeskuksesta pitää käydä ottamassa kortisonipiikki. Sinänsä hyvä, että lonkkakivulle löytyi syy, ehkä siitä myös pääsee eroon. Olen koko ajan kuvitellut kivun johtuvan omistuisista nukkumis- tai istumisasennoista tms. 

Ai niin, ja jotain olen tehnyt oikein kesän aikana: toukokuun alussa HbA1c eli pitkäaikaissokeri oli 10,1%, nyt se oli laskenut 9,3%. Vielä on matkaa normaaleihin lukemiin, mutta ehkä tämä on alku! Jee!

Ei kommentteja: