21. heinäkuuta 2013

Neulakinnassukkia

Keväällä sain tilaukset neulakinnastekniikalla tehdyistä sukista (tein vaihtarin tuohon ketjuun; solki ja korvalusikka on mun omiani)



Sain vapaat kädet värien ja pistojen suhteen. Ajattelin tehdä sukat suomalaisella pistolla, kahdella neulalla spiraalina ja väreinä vaaleanpunainen ja marja-aronialla värjätty violetti. 



Olin jo kertaalleen purkanut kantapään ja tehnyt sen uudelleen, kun sukkia kokeiltiin jälkaan ensimmäisen kerran. Olivat ilmeisesti melko sopivan kokoiset, mutta kommentti "Mun kaveri saattais tykätä näistä. Olis nää voinut olla vaikka semmoset kaikista langanpätkistäkin tehdyt" laittoi miettimään. Inspiraatio iski, kaivoin lankalaatikon esiin ja aloin puuhaamaan. Parin yön neulaamisen jälkeen sukat olivat jo nilkkaa myöten valmiit. Muutama yö lisää ja varretkin olivat valmiit. Sukista tuli lämpimät, ehkä hippasen liian isot omistajalleen (olikin paksua lankaa!), mutta aika mielettömän vekkulit. Pisto suomalainen, ihan yhdellä langanpätkällä tehty. Kantapää siinä vaiheessa ommeltu, kun varvasosa on valmis ja siitä jatkuen nilkkaan.


Sain heti toisen tilauksen samanmoisista. :)

Noiden violettien sukkien kantapää harmittaa. Se pitää varmaan purkaa ja tehdä uudestaan. Sukat näyttävät hiukan hölmöiltä, vaikka jalassa varmasti ovat ihan kivat. Itselleni ne ovat liian pienet, joten en voi oikein varmaksi sanoa. Vaaleanpunainen ei tainnut olla ehkä ihan täyttä villaa, sen verran kestävämpää oli...  Koko jotakuinkin 38-39. 






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Apua, ihan mielettömän mahtavat noi pätkäraidalliset!! :D Ei ihme, että tuli lisätilaus... Kauniit on toisetkin sukat.

-A-

Kissapiika kirjoitti...

Eikö ookin! Innostuin kovasti, ehkä tällaisia tulee vielä useampiakin!
Hyvä syy ostaa useita erivärisiä lankoja kerralla! :D