14. marraskuuta 2009

Messuilta

Eilen, perjantaina 13.päivä oli työväenopiston reissu Tampereen kädentaitomessuille. Emme Kultsin kanssa ole mitään aamuvirkkuja, vaan iltaisin tulee mentyä nukkumaan melko myöhään - seiskaan aikaan herääminen (neljän tunnin unien jälkeen) oli aika tuskaa. Kaskenkadulla sitten odoteltiin melkein tunti bussia. Joku oli kämmännyt, ja bussit olivat saaneet ohjeiksi tulla klo 9.30, vaikka lähtö piti olla tosiaankin tuntia aiemmin. Viivästyksestä johtuen jouduimme myös jonkin verran jonottamaan pääsyä itse messukeskukseen siinä Tampereen ihme rampilla.

Messuilla oli yllättävästi (hah!) paljon katsottavaa ja paljon väkeä. Olin jo aiemmin ohjeistanut Kultsia, ettei saa kärttyillä, jos minä tutkin vähän kaikkea ja jos väentungos ottaa päähän. Nooooooo... Melko hyvin se päivä siellä meni ja välillä oli kyllä itselläkin hermot pinnassa. Miten aikuisilla naisilla - tai siis niillä jo hieman varttuneemmalla ja "viisaammalla" väellä (mummoilla!) on niin tajuttoman huonot käytöstavat. Yhtään ei väistetä ja oma napa on kaikkein tärkein. Etuillaan ja tönitään minkä keretään, eikä vähääkään väistetä tai hymyillä.

Rahaa meni hälyyttävän paljon. Kassista löytyi kotona mm. sammakko-kirjanmerkki, 2x sammakkokortti, isälle joululahja (traktori-pipo), Kultsille jotain kivaa, pari hauskaa painokuvaa, nauhoja, paperiarkkeja, pusseja, kulkusia, helmiä, sinettilakkaa (hopeaa), kuivattua laventelia...ja ihan mieletön määrä käyntikortteja ja ideoita.

Päällimmäisenä mielessä on NeuleKalevalan aivan mahtavat villapaidat ja niiden kaulukset! Paksusta liukuvärjätystä langasta virkattuja. Sellasia fantasiajuttuja. Kauniita. Messuilla ei saanut kuvata (sopivasti, kun kamerasta loppui akku jo bussissa).

Poimintoja:
Eija Pirttilahden huopanäyttely 2.11-24.12.09 Galleria Ansa Puntalo, Sastamala
Kirjansidokset pohjoismaista (Espoon kirjansitojat) 12. -31.1.10 Sanomatalo Mediatori, Helsinki
Intohimona skräppäys Ikaalisten kylpylä 20.-21.3.2010

www.tuliniekka.fi - kynttilöiden verkkokauppa
www.sinelli.fi - askartelukauppa
www.karttuuni.fi - käsintehtyjä leluja
www.kati-riina.fi - tmi Kati-Riina, hauskoja korviksia ja muita
www.marraskuu.fi - taidelasi marraskuu, lasijuttuja. Käyntikortti oli tosi kaunis.
adalmiinanaarteet.blogspot.com - Lumo puoti, ideapark. Kivoja neulahuovutettuja sammakkokännykoruja yms. sammakkojuttuaj (ja paljon kaikkea muuta)
www.villivilla.org - värjättyä, kasvivärjättyä, luonnon väristä villaa. Ja aivan mahtavia huovutettuja tuotteita.
www.tuijaleinonen.com - mahtavia nukkeja
joutomaa.blogspot.com - joutomaa, turkulainen kauppa. Kaikkea kivaa
www.juliart.fi - villamuotoilija Päivi Julia Heikkilä
www.astanieminen.fi - aika mahtavia kalajuttuja (huovutettuja)

1 kommentti:

Anninen kirjoitti...

Kiitos vinkkilinkeistä! Täytyykin käydä katsomassa mitä kaikkea osoitteista löytyykään. :) Taisin olla viimeksi pari vuotta sitten messuilla, joten seuraaville messuille voisi taas lähteäkin.

Noista käytöstavoista olen kyllä ihan samaa mieltä! Mikä ihmisiä riivaa?? Kauppajonossa pusketaan kärryillä takalistoon eikä anneta edeltävän maksaa rauhassa. Autossa hermoillaan, jonossa kaahataan ja kiilataan.

Ja mikä pahinta, toisille ollaan töykeitä ihan livenäkin! Eilen näin lenkillä, kun pari, n. 5v. poikaa katsomassa lähtevää iltalaivaa isänsä(?) kanssa. Kun menin ohi, toinen poika huusi minulle: "Haista v***u!". Mukavaa...