25. lokakuuta 2010

Joulukalenteri?

61 päivää jouluun. Iik. Mitään ei ole vielä valmiina.

Mutta mietin, että josko tänä vuonna ostaisin ihan suklaakalenterin... Vaikka ikää karttuu, eikä lapsiakaan ole, pitää joulukalenteri silti olla. Viime vuonna tehtiin Kultsin kanssa oma kalenteri, johon hommattiin aina vuorotellen pikkuiset paketit. Tosin se joissain kohdissa meni hiukan överiksi, ja lopussa alkoi jo mielikuvitus lopahtaa. Olis kauheenkiva askarrella itselle joulukalenteri, mutta mikä pointti on tehdä se ITSELLE? No, saisihan ainakin sellaista, mistä tykkää ja tärkeintähän lienee se luukkujen avaaminen.

Ehkä sitä pitäisi tehdä joku sellainen kalenteri, josta olisi hyötyä tulevinakin vuosina. Joku sellainen, jota voi täyttää ja muokata aina uudelleen ja uudelleen. Kalenteri. Siis sellainen ihan vihko-kalenteri. Voisi aloittaa sen vaikka kuukautta ennen joulua, marraskuun lopulla. Laittaisi hyviä jouluruokaohjeita, muistutuksia ja ideoita, kauniita kuvia ja vinkkejä. Suunnittelin tämän tyyppistä jo viime vuonna, mutta jotenin se vain jäi. Niin se jää joka joulu, ellei joskus aloita.

Voisi myös kaveriporukassa tehdä kalentereita toisilleen... Aika jouluhullua porukkaa kun löytyy...Miksi aina aika loppuu kesken? Olen suunnitellut vuosikalentereitakin jo monta vuotta, ja aina vasta tässä vaiheessa ne muistaa, jolloin on jo ihan liian myöhäistä tehdä mitään. Blääh.

1 kommentti:

Anninen kirjoitti...

Joo, joulukalenteri on ihan pakko olla. :) Meillä on yleensä vain ihan perinteinen kuvakalenteri.

Vihkokalenteri on hyvä idea! Jos on tarpeeksi intoa, niin tehtäväkalenteri voisi sopia joulupuuhista stressaantuville. Siihen laitetaan joka päivälle joku siivous- tai hankintahomma. Ei jää sitten kaikki viime tippaan.