12. huhtikuuta 2011

Ekaa kertaa lentokoneessa

Intro-kurssi järjesti kahden päivän reissun Göteborgiin maaliskuun alussa. Mua vähän jännitti, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen matkustanut lentokoneella. Mua prepattiin aika hyvin, enkä suinkaan pelännyt, vaan odotin jännityksellä. Yllätyin, miten pieni kone oli (en tiedä, mitä oikein olin odottanut)...
Ensimmäinen nousu oli aivan mieletön! Ensimmäisen koneen ohjaaja oli todella hyvä lentäjä, laskeutuminenkin sujui todella pehmeästi. Seurasin lumoutuneena, miten jäniksen jäljet hangella suurenivat ja tulivat lähemmäs.
Toisella kertaa (meillä oli vaihto Tukholmassa) laskeutuminen sattui hiukan korviin ja kotiin palatessa olin koko laskeutumisen ajan kuuro ja korvien avautumispaukahdus sattui. Myöhemmin myös viisauden hammas aloitti vihottelut, mutten tiedä, johtuiko se paineenvaihteluista...
Nyt odotan innokkaampana kuin koskaan Kiinan reissua ja sitä, että taas pääsen lentokoneeseen. Kiinan reissulle meillä onkin hiukan isompi kone ... ja venäläinen lentoyhtiö.

Lentokone, jonka kyydissä olin ihan ekaa kertaa elämässäni.

Mä sain IKKUNAPAIKAN!

Näitä kuvia oli melkoinen määrä... :)

Tottakai ohjeet piti opetella. Mukaan niitä ei saa ottaa, joten piti ottaa kuva.

Enismmäinen tee, jonka olen juonut pilvien yläpuolella.
Göteborgissa meitä odotti hirveä räntäsademyräkkä.

Hotellimme Palace
Kävimme Casino Cosmopolitanissa syömässä
Ruokailun jälkeen meille esiteltiin TILLT:n toimintaa. TILLT on toimisto, joka välittää taiteilijoita toimimaan yrityksiin ja parantamaan yritysten toimintaa. Taiteilija näkee uusin silmin yrityksen toiminnan ja pystyy paremmin tarttumaan epäkohtiin. Esim paperiteollisuudesta: taiteilija huomasi, miten huonosti työntekijät olivat motivoituneet työhönsä, miten kaikesta syytettiin muita. Taiteilija pisti työntekijät tekemään maalauksia, taideteoksia "paskapaperista" (ylijäämästä, hukkapaperista) ja lyhytelokuvan. Työntekijöiden motivaatio nousi, koska he tutustuivat toisiinsa ja heidän työskentelemiseensä tuli merkitystä. Mediassakin näistä projekteista puhuttiin.

Aamupala hotellilla

vähän vissiin pilaantunutta, vaikka näyttääkin nätiltä. Söin vain tuorehedelmät.

Oli vähän kosteeta ja mulla oli säärystimet.

Sammakko eräässä aidassa

Siinä aidassa oli muitakin eläimiä

Röhhska museetin kiva kierrätyslamppu.


Suihkulähdejuttu jostain päin Göteborgia

Kivan vaatekaupan kiva farkkuseinä. Oli muutenkin piristävä kauppa. Harmi, etten enäämuista nimeä. 
Toinen kiva vaatekauppa

Lust-niminen saippuakauppa
Chalmersilla


Malesialaisessa ruokapaikassa oli hyvät alkusalaatit...

...ja ruoka. Jälkkäriksi oli vihreää teetä. 
Bussia lentokentälle odotettiin paikassa, jossa oli kiva katto

Kassi oli hiukkasen täynnä. Käsimatkatavaraa.

Takaisin tullessa pääsin valkkaamaan taas ikkunapaikan, mistä ei kyllä ollut kovasti hyötyä, koska oli ilta.
Helsingissä meitä odotti se Göteborgissa jo kertaalleen koettu myräkkä - kolme kertaa pahempana. 
Ja vielä hyppäys Introasioissa... Kävimme Ruissalossa boffotreeneissä, eli hakkaamassa toisiamme boffereilla, aka pehmomiekoilla. Ryhmä Rämä Espoosta tuli vetämään meille viiden tunnin miekkailusessiot. Oli kyllä todella mukavaa. Hakkasimme mörköjämme ja opimme johtajuutta ja ryhmän voimaa. Iltapäivällä loput mehut tiristettiin kylpylän puolella. Ja seuraavana päivänä tuntui, että todellakin oli juossut ja miekkaillut. Innostuimme erään toisen naisen kanssa jatkamaan tätä harrastusta, mutta vielä emme ole löytäneet Turusta porukkaa. (Vinkkejä?)

Ei kommentteja: