8. joulukuuta 2012

Korttiteline


Tuotesuunnittelutehtävänä ja nykyaikaisen puuntyöstön tehtävänä meillä oli suunnitella ja valmistaa kotiin esine, jota voitaisiin valmistaa piensarjamaisest. Valitsin omaksi työkseni korttitelineen, jota voisin käyttää markkinoilla ja myymälässä. Telineessä huomioitavia piirteitä olivat esim. koottavuus, keveys ja korttien näkyvyys ja helppo tutkittavuus. Teline ei saanut viedä liikaa tilaa markkinapöydältä ja sen piti pysyä tukevasti pystyssä. 

Telineessä käytettävät kortit ovat sekä painettuja postikortteja, että käsintehtyjä pussissa olevia joulu- ja onnittelukortteja. Korttien koko on vaihteleva, suurimpien ollessa noin 17cm levyisiä.

En lähde tässä jakamaan tuotesuunnitteluprosessia, vaan esittelen ainoastaan lopputuloksen. Kaikki kappaleet sivuja lukuunottamatta ovat suorakaiteen muotoisia. Kappaleisiin on jyrsitty urat kokoamista varten. Teline ei ole koottava, mutta se on kestävä ja pitää kortit aloillaan. Asiakkaan on myös helppo palauttaa kortti omaan kohtaansa. Telinettä on koristeltu polttokaivertamalla viikinkityylisiä kuvioita sivuseinien lisäksi etuseinämään ja takaseinän yläosaan.
Korttiteline on kuultomaalattu harmahtavaksi. Ja siinä on messinkiset naulat tukevoittamassa reunalautojen kiinnityksen. Naulat on tummennettu yleisilmeeseen sopivaksi.

polttokuviota reunalautaan

koottuna, muttei vielä liimattuna

markkinoilla koekäytössä