3. tammikuuta 2013

Joulu meni jo

Joulu meni. Mitä jäi käteen?

1) Joulukuusi.
Tänä vuonna hankittiin ensimmäinen iso joulukuusi. Se ei ollut erityisen korkea, mutta sitäkin leveämpi. Unohdettiin tietysti heti sen kastelu ja loppuajan kissat kävivät lipittämässä kuudenjalasta vedet. No, neulasia oli siis joka puolella. Kiusallisinta neulanen on sukassa ja kissojen turkissa. Tuossa tuo nyt kuitenkin kököttää, ainakin Nuutin päivään asti.

Koska meillä ei entuudestaan ollut joulukuuseen jalkaa, piti se ostaa. Joulukuuseen ei myöskään ollut koristeita ja ajattelin, että olisin tehnyt ne itse. En ehtinyt. Ostin Tiimarin alesta punaista nauhaa ja Clasulta omituisen punaista lametta. Lameesta hankkiudutaan eroon, kissat tykkää syödä sitä.

Vaikka tein myyntiin palloja, ei meidän kuusessa ollut yhtään pöllöä tahi possua.

Meidän joulukuusi oli leveä.

Meillä tähden virkaa toimittaa Sammakko

Kissapiian joulupossupallot

Kissapiian joulupöllöpallot

Kissapiian joulutipupallot

2) Joulukortit.
Meinaisi tulla kiire. Jotenkin olin kuvitellut aikaa olevan hiukan enemmän, kuin sitä olikaan. Suunnitelmissa oli erilaiset kortit, mutta tällaiset lähetin.3) Jouluruoka. 
Ostettiin taas hiukan liikaa. Tarkoitus oli aloittaa juhlinta jo maailmanlopusta/talvipäivän seisauksesta mutta surkeiden sattumusten takia suunnitelmat muuttuivat. Tein piparkakkutaikinan vasta 22. illalla, aaton aatto meni kuskaillessa, unohdin ostaa siirappia ja lanttulaatikko jäi ilman... Mutta loppupeleissä ruoka oli hyvää.
Maha vain ei oikein taas tykännyt. Se sanoi auts aika usein.


Joulupöytä katettu aatton aattona

Jouluaterialla 2012

4) Piparit.
Piti olla ajoissa pipareiden kanssa. Olin ajatellut taas tehdä piparikakkumökin ja kuuseen sydänkoristeet. No, aattona oli sentään taikina jääkaapissa. Leivoin sitten 28. päivä.

5) Joululahjat.
Jätin Kultsin lahjojen ostamisen ihan viime tippaan (22. päivä). En löytänyt sitä mitä toivelistalla oli, mutta Kultsi oli tyytyväinen Fingerpori Kamppailuni- kirjaan, Paul-dvd:hen ja kitara-avaimenperään. Lisänä vielä pieni rahakuori, jotta se Moondorrow:n levy tulee kotiovelle.
Äidille ostin Sukkakirjan ja Isälle Traktorikirjan ja Traktori T-paidan.
Veljen muksut saivat mobilen ja pupu-istuinalusen.
Kummityttöni sai lajitelman kauneudenhoitojuttuja ja veljensä laastareita ja ötökän.
Yhteiseksi peliksi ostin meille Monopolin.Itse sain Kultsilta Nukkekoti Väinölän tapaan -kirjan sekä muistitikun, äidiltä ja isältä Totoro-lapaset, villasukat ja aivan ihanan villapaidan. Yhteisenä saatiin myös pallolakanat.
Veljen perheeltä saatiin Muksuista kuvakirja ja veljentyttären piirtämä leivinliina. <3 br="br">

6) Joulukukka.
Kissat syö meillä kaikki kukat, joten ostinkin jouluketun.

Joulukettu Urpo

7) Joulumarkkinat.
En ollut yksilläkään myymässä tänä vuonna. Se ei silti stressiä helpottanut, kun meillä oli Lasipalatsissa oma pop up shop. Kävin kyllä kurkkaamassa Vanhan Suurtorin tarjonnan (ostinkin yhden lehmän ja pari sammakkoa ja muutaman kortin) ja Torilla olevan Joulutorin. Sieltä tuon Urpoksi nimetyn ketunkin ostin.

8) Joulusää.
Tein jäälyhtyjä (ja sain rikottua hyvän ämpärini). Jouluna oli ihanasti lunta. Rakennettiin lumivalli pihaan ja liu'uttiin mäkeä. Nyt kaikki jo sulaa pois.
9) Jouluvierailut
Oltiin veljen perheen luona joulupäivänä ja mun vanhempien luona tapanina. Joka kerta, kun piti lähteä ajamaan, keli oli ihan kauhea.

Pikku tonttu

10) Joulusiivous
Tämän onnistuin hoitamaan maailmanloppupäivänä, yhdessä päivässä koko kämpän. Tuli ihan siistiä.

Keittiö

Olohuone


2 kommenttia:

TuuleVainen kirjoitti...

Näin jouluihmisenä täytyy vaan sanoa, että ihanat sivut!
Hienoja käsitöitä, olen ihan kateellinen :)
Hyvää vuotta 2013 sinulle!

Päivi Kissapiika kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, lämmittää suuresti mieltä! Aina sitä itsestä tuntuu, että kaikilla muilla on niin ihania juttuja (olen juurikin kateellisena kuolannut toisten blogeja). Hauskaa uutta vuotta!