13. maaliskuuta 2013

Alkuvuoden käsityökatsaus

Koulu vie pitkälti ajan käsillätekemisessä, mutta kyllä sitä iltaisin aina jotain on pakko väkertää... 


Kummityttöni veljelle tein syntymäpäivälahjaksi helmikuun lopulla virkatun oravan, joka pitelee tammenterhoa. Oravan ohje oli kirjasta Amigurumi two!, kirjoittanut Ana Paula Rimoli. Terho oli omasta päästä. Orava on tehty puuvillalangasta ja kokoa sillä on kymmenisen senttiä.

Nelivuotissankari tykkäsi kuulemma kovasti lahjastaan ja maaliskuun lopulla kuusi täyttävä kummityttöni oli toivonut samanlaista. ...Saapa nähdä, kuinka käy... :)


Tämän ketun tein vaihtarina teehen. Kettu on neulahuovutettu ja sillä on kokoa jotakuinkin 5cm.

Puro-langalla sai ihanasti värit vaihtumaan ja lapusta tuli pehmoinen.
 Enenmmän kyllä pannualaunen, ei tällä uskalla peltiin ottaa kiinni,
sen verran ohuet näistä tuli.

Tämä malli on tämän hetkinen suosikkini.
Laput ovat kaksinkertaisia, ja mukavan muhkeita.
Keltaisessa kuvio tulee vain tälle puolelle,
toinen puoli on kokonaan ruskea.
Oranssiruskeassa kuviot on tehty
kaksinkertaisesta langasta, sekä oranssilla
että ruskealla, joten kuvio on molemmilla puolilla, peilikuvana.

Kierukkapannulappu oli vaativa, siinä aikaa meni melkoisesti.
Juju- kirjakerhon kuukauden kirjana tammikuussa(ko se oli?) oli Jaana Vehkasalon Pannulappuja a'la Carte. Kirjassa on 26 pannulappuohjetta ja muutama ruokaohje. oli heti pakko päästä virkkaamaan herkullisia lappuja. Ihan kaikkia en vielä ole ehtinyt kokeilemaan, mutta olen jo suunnitellut koristetyynyjä ym näillä malleilla toteutettuna.
Muinaistaitoyhdistys Ukonvakan järjestämässä Muinaisuus tutuksi turkulaisille tapahtumassa oli esillä minun mäyräni rautakauden harrastajina.
Herra Mäyrällä on suolattu hiiren nahka, joka nyttemmin on jo parkittukin ja pehmityksessä onnistuneesti rikottu. Hiirentaljoista on tulossa vielä ihan oma postauksensa kevään aikana.

Jostain syystä blogger tai tämä kone (oma pöytäkoneeni sanoi kaput reilu kuukausi sitten ja olen joutunut turvautumaan avokin vanhaan läppäriin). kääntää kuva miten sattuu. Pahoitteluni.Ystävälleni väkertelin vieraskirjan eidän häihinsä.

Koulussa osallistuin Luu- ja sarvityökurssille, joka meni melkoisesti ohi minulta itseni ja kissani sairastelujen vuoksi. Tässä kuitenkin fantasiasormus. Lisää kurssilla tehtyjä tuotoksia omassa postauksessaan myöhemmin kevään aikana.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mahtavia käsitöitä! Erityisesti orava ja kalligrafiatyö aivan huippuja.

Kiitos hienoista pannulapuista, käytössä ovat, pyöreät hyviä etenkin teepannun alla. :)

-A